EVEN VOORSTELLEN

Ik stel mij graag aan u voor:

Mijn naam is Sylvia Swaab, ik ben geboren in Amsterdam en woon sinds 1987 in het mooie Soest.
Dieren in het algemeen, en honden in het bijzonder, hebben al van jongs af aan een belangrijke rol in mijn leven gespeeld en zij zijn altijd de rode draad in mijn leven geweest. Dit uitte zich in altijd al een huis gevuld met dieren, en diverse opleidingen en cursussen met en over dieren zijn daarvan het gevolg geweest.

Zo heb ik o.a. kennis en ervaring opgedaan met betrekking tot de algehele verzorging en opvoeding van honden, het (professioneel) houden van honden en natuurlijk over hondengedrag in het algemeen.
Door de jaren heen heb ik met veel plezier allerlei cursussen
met mijn eigen honden en pleeghond gevolgd. 
De filosofie
daarbij is om te trainen vanuit het bekrachtigen van gewenst gedrag middels positief belonen, al dan niet ondersteund door clicker training.

Het algeheel welzijn van dieren vind ik erg belangrijk en ik ben daarom ruim 7 jaar (2011-2018) actief geweest als vrijwilligster op de Dierenambulance regio Eemland.

In het dagelijkse leven heb ik een parttime baan in het bedrijfsleven en doe dit ook met plezier.
Toch miste er nog wat in mijn leven en wilde ik nog meer bezig kunnen zijn met honden in het bijzonder. Tijdens een bezoek aan Animal Events kwam de opleiding Therapiehond begeleider van Dogswork op mijn pad. En daar leek ineens die missing link gevonden!
Het bleek inderdaad een schot in de roos, want gedurende deze opleiding met aansluitend een leerzame stageperiode vond ik eindelijk waar ik al jaren naar op zoek was geweest. Deze opleiding heeft mij dan ook de inzichten gegeven om op geheel eigen wijze invulling te kunnen geven aan mijn lang gekoesterde wens om opnieuw op een bijzondere wijze met honden te kunnen samenwerken.

Eind 2013 heb ik mijn opleiding tot Therapiehond begeleider afgerond.

Enige tijd later ben ik bij O & O (de Nederlandse Vereniging voor instructeurs in hondenopvoeding- en opleiding) de modules A - Gedrag en Leerprincipes en B - Didactiek en Gezondheid gaan doen, wat ook weer een mooie aanvulling was voor de werkzaamheden in de praktijk met mens en hond samen.
Op het gebied van kennis over honden en hondengedrag ben je nooit uitgeleerd en is het ook boeiend om vanuit verschillende invalshoeken dit te bekijken.
Ik heb ook veel geleerd van de vijfweekse online cursus How2Talk2Dogs van Kangani.
Daarna was de PTSS verdiepingsdag bij Dogswork nog een mooie specifieke aanvulling.
Recent (september 2018) heb ik de cursus Kindercoaching met de hond gevolgd, een fantastische  praktijkgerichte aanvulling en mooie leidraad voor mijn werkzaamheden.